top of page

Och vart ska ni bo?

God morgon! Det här riktar sig till alla inbjudna gäster. :)


Som ni eventuellt har noterat så kommer bröllopet äga rum samma vecka som det är Eurovision Song Contest i Malmö (vi var först!), samma dag som en av semifinalerna till och med. Det innebär att det i princip inte, för tillfället, går att hitta ett ledigt hotellrum i Malmö. Jag har läst någonstans att det troligtvis kommer släppas rum lite närmare, men att Malmö stad har bokat upp rum för maximalt antal delegater från varje land som ska delta i tävlingen, för att vara på den säkra sidan. Dock är det så att även om det dyker upp lite bokningsbara rum så beräknar Malmö stad att Eurovision kommer täcka 90 % av Malmös alla hotellrum.


Ungefär hälften av er bor i Malmö eller i närheten av Malmö, och andra hälften kommer resande. Vi tror att ungefär hälften av er som inte kan sova hemma har familj eller nära vänner ni brukar bo hos när ni är i Malmö, men att det är ungefär 15-20 personer som behöver hitta sovplatser på annat sätt. Vi rekommenderar därför att ni redan nu försöker leta sovplats och håller lite koll på hotellrum och kanske bokar om det dyker upp något bokningsbart i Malmö eller trakterna kring Malmö. Det finns ju många småorter i närheten som det är lätt att ta sig till och från kollektivt, och relativt billigt per taxi. Ett tips är även att kolla Köpenhamn eller tågstationerna innan Köpenhamn H sett från Malmö. Tågen över bron går hela natten och till Ørestad är det inte mer än 25 minuters restid. Var inte oroliga: för den som absolut inte kan hitta ett boende kommer det finnas sovplatser hemma hos mig och Herman.


Vi skulle även bli hemskt tacksamma om ni som har ett extrarum att låna ut i Malmö, en bekant bosatt i Malmö som brukar vara bortrest i maj, övernattningslägenhet i bostadsrättsföreningen eller bara ett bra tips på tillgängligt boende, kommentera gärna det här inlägget så att den som söker plats att övernatta på kan svara på den kommentaren och ni kan komma i kontakt med varandra. Tack för hjälpen!


PS. läs gärna de tidigare blogginläggen, där finns både nyttig och helt onödvändig men rolig information.


Kram! /Lovisa

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page